Održan radni sastanak sa predstavnicima projekta „NOVE PERSPEKTIVE ZNANJA“
30. srpnja 2020.

U srijedu 10. lipnja 2020., održan je sastanak dionika projekta „Nove perspektive znanja“ s ciljem nastavka aktivnosti vezanih uz navedeni projekt.

Kroz 14 mjeseci provedbe projekta „Nove perspektive znanja“ prenosit će se dobre prakse u poboljšanju motivacije odraslih pripadnika manjina na različite oblike neformalnog obrazovanja, poboljšati mogućnosti i pristup programima obrazovanja manjina, te ojačati mrežu međunarodnih organizacija koje djeluju u obrazovanju ljudi s manje mogućnosti.

Svrha djelovanja udruge POZOR! jest doprinijeti povećanju opće kvalitete života građana projektima te medijskim i obrazovnim aktivnostima koje potiču kreativnost i stvaralaštvo, rad s mladima i drugim ciljnim skupinama. Osnovana je 2007.g. u Zagrebu, a danas broji 10 članova i 45 volontera.
Volonteri udruge provode znanstveno-edukativne zabavne radionice za učenike te radionice izrade multimedije, studentima seminare o upravljanju projektima i pomažu drugim udrugama u pripremi i provedbi projekata. Volonteri su učenici i studenti, kao i odrasli iskusni u produkciji filmova i upravljanju projektima.

Za suradnju na navedenom projektu prepoznata je mogućnost izrade novih programa za trening volontera koji rade s učenicima i drugim ciljnim skupinama, npr. program Kako izraditi film mobilnim telefonima: od scenarija preko snimanja i montaže, i sl., kao i prva prilika sudjelovanja na prijavi projekta za mlade, u sklopu programa Erasmus.

Sastanku su prisustovali članovi projekta Kulturno izobraževalnog zavoda BURJA iz Slovenije te Karolina Horvatinčić, predsjednica udruge POZOR! – Obrazovanje i projekti za održivi razvoj.

Predsjednica udruge POZOR! Karolina Horvatinčić radi u Institutu za razvoj i međunarodne odnose – IRMO. Kako IRMO aktivno sudjeluje u Erasmus projektima, postoji mogućnost suradnje s Institutom na osmišljavanju projekata koji unapređuju cjeloživotno poučavanje i međunarodnu suradnju.

Link na web stranicu Europske komisije:
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/2019-1-SI01-KA104-060257

Pročitaj još

Gostovanje Brune Šimleše u učeničkom domu-Strukovna škola Gospić

U sklopu  projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja” u okviru volonterskog programa “Nije lako biti tinejdžer” u petak 14.10.2022. održala se radionica sa učenicima iz Učeničkom doma – Strukovna škola Gospić. Gost je bio Bruno Šimleša – sociolog i...

Edukacija – Izrada edukativnih video sadržaja

Edukacija – Izrada edukativnih video sadržaja

Započela je edukacija za volontere kako provoditi volonterski program "Izrada edukativnih video sadržaja ". Volonteri uče osnove snimanja, montiranja, kako pravilno postaviti rasvjetu, gdje posjesti osobu koju ćemo snimati, što je to "rampa" u studiju i sl. te će...

Besplatne edukacije za volontere

Besplatne edukacije za volontere

Poznati su datumi održavanja menadžmenta volontera i digitalnog ureda. Naše edukacije su potpuno besplatne i održavaju se putem Zoom-a. Mjesta još ima a prijave se vrše putem e-maila : info@udruga-pozor.hr  Kratki opis edukacija : Menadžment volontera - sudionici će...