U zgradi Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u ponedjeljak, 28. prosinca 2020., potpisan je ugovor za projekt „Formula za znanost“ vrijedan više od 2 milijuna kuna.

Potpisivanju su nazočili predsjednica udruge Pozor! Karolina Horvatinčić i tajnica udruge Suzana Randelj kao i predstavnici Zaklade.

Projekt „Formula za znanost“ prijavljen za financiranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“ prvi je projekt gdje je udruga Pozor! u ulozi prijavitelja, dok su partneri Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske te će provedba projekta biti u stopostotnom iznosu financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt vrijedan 2.334.447,39 kuna trajat će 24 mjeseca s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za promicanje znanstvenog pogleda na svijet i kritičkog mišljenja učenika osnovnih i srednjih škola Ličko-senjske i Virovitičko-podravske županije, i Grada Zagreba, kreiranjem i provedbom inovativnih programa popularizacije kemije kao STEM područja.