SEFF je jedinstveni festival ekoloških filmova.

Selektor Silvio Mirošničenko kaže kako mu je svrha  pokazati da je ekološki aktivizam često zanimljiv i zabavan, uvijek očaravajući te kako stalno otkriva zanimljive stilske pravce i osobne filmske zapise autora koji žele potaknuti ekološku svijest građana.

Organizatori Sisak Eco Film Festivala istaknuli su da Sisak nije slučajno domaćin jedinog hrvatskog međunarodnog festivala filma o zaštiti okoliša. “To je grad koji mnogi u Hrvatskoj povezuju sa zagađenjem zraka i teškom industrijom i zato organiziranjem Festivala želimo dodati malo zelene boje u tu pretežno crnu sliku. Festivalom želimo potaknuti gledatelje da promisle o pitanjima zaštite okoliša i potaknuti ih da se aktiviraju u zaštiti okoliša u svojoj sredini. Nadamo se da će i Siščani u filmovima Festivala pronaći ideje i poticaje za zeleniju budućnost Grada.”

Šesti Sisak Eko Film Festival održan je u Sisku 9. i 10. svibnja, u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine i Udruge Pozor! – Promocija zaštite okoliša i održivog razvoja, a na njemu je ove godine prikazano 25 filmova u međunarodnoj konkurenciji. Osim završnih projekcija u Sisku, SEFF je kao i proteklih godina, u maniri pravog putujućeg festivala o zaštiti okoliša prešao gotovo 700 km i prikazao filmove u brojnim manjim i većim mjestima, šireći istodobno ekološku svijest i medijsku, posebno filmsku kulturu.

Otvoren natječaj za 2. SEFF – Sisak Eco Film Festival, organizatori udruga Pozor! i sisački Dom kulture “Kristalna kocka vedrine”

http://www.h-alter.org/vijesti/sisak-eco-film-festival

http://hfs.hr/novosti_print.aspx?sif=2774