Naš volonter Branko Vilus, predsjednik udruge, sudjelovao je na projektu ClosEUp (Europa izbliza) u izradi dokumentarnih  filmova koji promoviraju primjere uspješnih projekata u Hrvatskoj koji su koristili sredstva fondova EU. Za film Stella Pollaris (https://youtu.be/Aja72OmGQlY) Branko Vilus nagrađen je kao jedan od tri najuspješnija autora na projektu. Čestitamo!

Udruga POZOR! sudjelovala na projektu ClosEUp (Europa izbliza). ClosEUp (Europa izbliza) je edukativno-kreativni projekt koji se sastoji od ciklusa festivala kratkog filma i projektnih radionica na temu kako pripremiti i realizirati EU projekte.

Naziv projekta se odnosi na izraz koji se koristi u filmskoj industriji, televizijskoj produkciji, fotografiji i stripu, a predstavlja zumiranje. Upravo to je cilj ClosE_Up projekta: približiti sliku o EU hrvatskim građanima, kroz iskustva iz prve ruke koja su zabilježena objektivom kamere. U skladu s time je nastao i hrvatski prijevod imena projekta: “Europa izbliza”.

Opći cilj projekta je povećati razumijevanje programa EU i koristi od pomoći fondova EU. Također, namjera je pomoći postojećim i potencijalnim prijaviteljima projekata kroz informiranje na filmskim festivalima, kroz projektne radionice, on-line priručnike i školska predavanja.

Projekt se realizira uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012. i traje 18 mjeseci, a njegova vrijednost je 744.345,48 kn. Provodi ga Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO u partnerstvu s udrugom Medijska tvornica.

Link na web stranicu projekta: ClosEUp film festival