Projekt Knjige naših ulica potaknula je ideja da se osvijesti građane naselja Botinec, o mjestu gdje žive te o nazivima ulica, kako bi im se pružila prilika da i oni sami sudjeluju u razvoju tog naselja.

Projekt  je odobren u okviru poziva „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ a ugovor je potpisan 29.10. 2018. u Muzeju Mimara u Zagrebu. Na svečanosti su bili predstavnici udruge Lastin rep, Davor Perišić, i udruge Pozor, Sanjin Brajković. U projekt Knjige naših ulica uronili smo primamljeni kreativnim idejama umjetnika naselja Botinec i udruge Lastin rep.

Donosimo iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije. Učit ćemo i stjecati nova znanja u području upravljanja kulturom na način da se ostvari suradnja kreativnih udruga, ustanova u kulturi, lokalne uprave i građana. Aktivirat ćemo se zajedno s građanima koji će sudjelovati u kreiranju kulturnih u umjetničkih događaja. Vesele nas aktivnosti koje ćemo provoditi s Lastinim repom, Etnografskim muzejom, Knjižnicama Grada Zagreba i njihovim bibliobusom i Čitateljskim društvom. Medijskim i obrazovnim aktivnostima koje potiču kreativnost i stvaralaštvo, rad s mladima i ostalim građanima ostvarujemo željene promjene.

Vrijednost: 760.659,74 HRK

Trajanje: 1.12.2018. – 1.05.2020.

Partneri: Etnografski muzej Zagreb, KGZ- Bibliobusna služba, Hrvatsko čitateljsko društvo, Udruga Pozor Web:

Podijelite: