Nove perspektive znanja
15. lipnja 2019.

Manjinske organizacije koje provode obrazovne i kulturne programe za odrasle ili niže kvalificirane odrasle osobe suočene su s niskim interesom i motivacijom članova za neformalnu edukaciju koja bi im omogućila nova znanja, kompetencije, vještine te direktan utjecaj na njihove profesionalne mogućnosti.

Cilj projekta “Nove perspektive znanja” je provesti obrazovni proces u razdoblju od 14 mjeseci. U suradnji s partnerskim organizacijama iz Hrvatske i Italije radit će se na primjerima dobre prakse u različitim oblicima neformalnog obrazovanja, poboljšavanju mogućnosti za manjine i njihovom pristupu obrazovnim programima te jačanju mreže međunarodnih organizacija koje djeluju u obrazovanju ljudi s manje mogućnosti.

Za vrijeme trajanja projekta sudionicima će biti omogućene četiri posjete organizacijama za obrazovanje odraslih, Dante u Rijeci i Učilište Praxis u Karlovcu te Institutu za istraživanje i osposobljavanje manjina, EURAC, u Italiji. Sudionici će posjetiti i grad Zagreb gdje će upoznati stvaranje različitih obrazovnih politika i uključivanje javnih i nevladinih organizacija u područje obrazovanja odraslih.

Projektom mobilnosti utjecat će se na motivaciju odraslih pripadnika manjine za učenje, na poboljšanje kvalitete programa obrazovanja, zapošljavanja, integracije pripadnika manjina te poboljšanje institucionalnih kapaciteta organizacija koje sudjeluju u projektu.

Trajanje projekta je od 3. lipnja 2019. do 2. kolovoza 2020. Vrijednost projekta je 8.820,00 EUR.

 Europska komisija

Izrađen projektni promotivni materijal

Izrađen projektni promotivni materijal

U sklopu provedbenih aktivnosti vidljivosti projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO-knjigom i razgovorom do rješenja” nabavljen je promotivni materijal koji će se koristiti u svrhu promidžbe samog projekta te će se isti podijeliti ciljnim skupinama i krajnjim korisnicima odnosno...

Nova znanja o marketingu na društvenim mrežama!

Nova znanja o marketingu na društvenim mrežama!

Od 4. do 7. srpnja ove godine, održana je online edukacija Marketing na društvenim mrežama, u sklopu projekta „Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“ (UP.04.2.1.11.0104) čiji je nositelj udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, a partneri...

Održana edukacija “Krizni menadžment”

Održana edukacija “Krizni menadžment”

Održana je edukacija pod nazivom “Krizni menadžment” u sklopu projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO- knjigom i razgovorom do rješenja“ koja je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne...

Postani VORKO volonter

Postani VORKO volonter

Želiš li steći nova znanja, nova poznanstva i aktivno sudjelovati u svojoj zajednici?  Dođi i uključi se u volonterski program „Izrada edukativnih video sadržaja". Prijavi se i postani VORKO volonter.