Manjinske organizacije koje provode obrazovne i kulturne programe za odrasle ili niže kvalificirane odrasle osobe suočene su s niskim interesom i motivacijom članova za neformalnu edukaciju koja bi im omogućila nova znanja, kompetencije, vještine te direktan utjecaj na njihove profesionalne mogućnosti.

Cilj projekta “Nove perspektive znanja” je provesti obrazovni proces u razdoblju od 14 mjeseci. U suradnji s partnerskim organizacijama iz Hrvatske i Italije radit će se na primjerima dobre prakse u različitim oblicima neformalnog obrazovanja, poboljšavanju mogućnosti za manjine i njihovom pristupu obrazovnim programima te jačanju mreže međunarodnih organizacija koje djeluju u obrazovanju ljudi s manje mogućnosti.

Za vrijeme trajanja projekta sudionicima će biti omogućene četiri posjete organizacijama za obrazovanje odraslih, Dante u Rijeci i Učilište Praxis u Karlovcu te Institutu za istraživanje i osposobljavanje manjina, EURAC, u Italiji. Sudionici će posjetiti i grad Zagreb gdje će upoznati stvaranje različitih obrazovnih politika i uključivanje javnih i nevladinih organizacija u područje obrazovanja odraslih.

Projektom mobilnosti utjecat će se na motivaciju odraslih pripadnika manjine za učenje, na poboljšanje kvalitete programa obrazovanja, zapošljavanja, integracije pripadnika manjina te poboljšanje institucionalnih kapaciteta organizacija koje sudjeluju u projektu.

Trajanje projekta je od 3. lipnja 2019. do 2. kolovoza 2020. Vrijednost projekta je 8.820,00 EUR.

 Europska komisija