Znanstveno-edukativne radionice provode  volonteri Udruge POZOR! koji su za to posebno educirani. Kroz pokuse i teoretska predavanja namijenjena učenicima, čiji je sadržaj izvođenja usklađen s provedbom Školskog kurikuluma, učenici će u praksi vidjeti sve ono o čemu su učili u školi, povezivati nastavna gradiva te dobiti uvid u istraživački rad u laboratoriju. Na jedan dan učenici će postati znanstvenici!

Ovim projektom, osim navedenoga, želi se usaditi važnost nematerijalnih vrijednosti u životu; kao što je volontiranje, osvijestiti sve sudionike u projektu kako ”Nitko od nas nije pametan toliko koliko svi mi zajedno.” aludirajući na činjenicu kako je timski rad pokretač uspjeha, katalizator najboljih ideja te kako ohrabruje i zbližava sudionike. Naposljetku, naglasiti kako je prihvaćanje odgovornosti za vlastite postupke veliki korak u odrastanju, ali također i u shvaćanju toga koliki utjecaj pojedinac ima na okolinu.

Ovaj projekt  razvit će kritičko razmišljanje i znanstveni pogled na svijet među svim sudionicima, a poseban naglasak je na učenicima i volonterima, budućim nosiocima važnih odluka u životu ispred njih.

Cilj projekta je:

• podići razinu kompetencija i svijesti učenika osnovnih i srednjih škola oko odabranih područja iz temeljnih prirodnih znanosti te zaštite okoliša i održivog razvoja,
  • povećati interes za znanost, istraživanje i inovacije,
  • promicati volontiranje među mladima,
  • uspostaviti suradnju između udruga i škola kroz provedbu radionica.