Znanstveno edukativne radionice – Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Đakovo
2. prosinca 2019.

Priroda je često zagonetna, ali nikad komplicirana i uvijek prekrasna u svojoj jednostavnosti. A posve je jednostavan i pokus kojim se mogu razdvojiti pigmenti prisutni u listu špinata. Nomen est omen, sugeriraju nam klasični jezici. Značenje imena ove tehnike razdvajanja koja se sastoji od 2 grčke riječi: chroma-koja označava boju i grafein – koji znači pisati.

Riječ je o pokusu papirna kromatografija tijekom kojega se utrkuju molekule baš poput pravih maratonaca, a najdalje stižu najuporniji i najpripremljeniji.

Upravo o tome, diskutiralo se na znanstveno-edukativnoj radionici  „ Lako je zavoljeti kemiju“ u Đakovu, 10. ožujka 2018. godine na kojoj se skupilo 17 entuzijastičnih učenika gimnazije Antuna Gustava Matoša.

Radionica je trajala ukupno 3 školska sata, a provedene su sljedeće vježbe/pokusi: bojanje plamena (uz pomoć različitih soli), elektroliza vodene otopina soli te papirna kromatografija (filter papiri i flomasteri različitih boja).

Radionicu je vodila Božana Đuranović.

 

Izrađen projektni promotivni materijal

Izrađen projektni promotivni materijal

U sklopu provedbenih aktivnosti vidljivosti projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO-knjigom i razgovorom do rješenja” nabavljen je promotivni materijal koji će se koristiti u svrhu promidžbe samog projekta te će se isti podijeliti ciljnim skupinama i krajnjim korisnicima odnosno...

Nova znanja o marketingu na društvenim mrežama!

Nova znanja o marketingu na društvenim mrežama!

Od 4. do 7. srpnja ove godine, održana je online edukacija Marketing na društvenim mrežama, u sklopu projekta „Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“ (UP.04.2.1.11.0104) čiji je nositelj udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, a partneri...

Održana edukacija “Krizni menadžment”

Održana edukacija “Krizni menadžment”

Održana je edukacija pod nazivom “Krizni menadžment” u sklopu projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO- knjigom i razgovorom do rješenja“ koja je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne...

Postani VORKO volonter

Postani VORKO volonter

Želiš li steći nova znanja, nova poznanstva i aktivno sudjelovati u svojoj zajednici?  Dođi i uključi se u volonterski program „Izrada edukativnih video sadržaja". Prijavi se i postani VORKO volonter.