Početkom srpnja u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održan je sastanak s ciljem izvještavanja o napretku projekata prijavljenih na poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a UP.04.2.1.10.“

Voditeljica projekta, Suzana Randelj zajedno s administratoricom projekta, Renatom Vukobrat, predstavila je projekt „Formula za znanost UP.04.2.1.10.0005“ koji se provodi u sklopu navedenog poziva. Projekt „Formula za znanost“ prvi je projekt gdje je udruga Pozor! u ulozi prijavitelja, dok su partneri Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. prosinca 2020., a vrijedan je 2.334.447,39 kuna, u 100% iznosu potpore. Projekt traje 24 mjeseca s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za promicanje znanstvenog pogleda na svijet i kritičkog mišljenja učenika osnovnih i srednjih škola Ličko-senjske i Virovitičko-podravske županije, i Grada Zagreba, kreiranjem i provedbom inovativnih programa popularizacije kemije kao STEM područja.

U prvih šest mjeseci provedbe projekta ojačani su kapaciteti triju udruga – 11 volontera sudjelovalo je na trodnevnim edukacijama: Trening za trenere, Komunikacijske i prezentacijske vještine i Poslovno upravljanje udruga, osmišljeno je 50 inovativnih i interaktivnih sadržaja koji će se prikazivati kroz proširenu stvarnost i interaktivne objekte učenja u učionici koja će se opremiti u sklopu projekta te su izrađeni nacrti programa „Volim kemiju“ i „Formula za znanost“ za osnovnoškolsku  i srednjoškolsku djecu.

Ostale planirane projektne aktivnosti nastavljaju se ubrzanim tempom, tako da će uskoro biti nabavljena oprema vezana uz uređenje interaktivne učionice, nabavljen promotivni materijal, tiskani priručnici, nabavljena multimedijska oprema te održani studijski posjeti.