Dana 20. rujna 2021. godine održana je uvodna konferencija projekta udruge POZOR! „Oboji dan“ koja je ujedno bila i otvorenje izložbe radova polaznika prvog ciklusa radionica. Konferencija je održana ispred gradske knjižnice Dugave uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Uz novinare i članove udruge pridružili su nam se i polaznici koji su prošli svoje radionice.

Na samom početku gospođa Pavel Vrbanc, voditeljica knjižnice Dugave, pozdravila je nazočne te ispričala ponešto o samoj knjižnici.

Predsjednica udruge, Karolina Horvatinčić predstavila je udrugu i zahvalila svim polaznicima koji su sudjelovali na radionicama na uloženom trudu i prekrasnim radovima.

Mirta Bičanić, voditeljica projekta „Oboji dan“, opisala je projekt te pozvala polaznike da pogledaju svoje izložene radove u knjižnici.

Svrha projekta „Oboji dan“ je doprinijeti socijalnom uključivanju osoba starijih od 54 godine te promoviranje jednakih mogućnosti. Projekt zajednički osmišljavaju i planiraju udruga POZOR! I udruga Matica umirovljenika Pešćenica-Žitnjak.

Projektom se predviđa uključivanje osoba starijih od 54 godine u online likovne radionice i virtualne obilaske muzeja i galerija pod vodstvom likovnog pedagoga. Polaznici će tijekom pohađanja online aktivnosti, izraditi likovna djela u svojim domovima te ih samostalno ili uz pomoć volontera digitalizirati te će djela biti objavljena na online izložbama.