Online kazalište za djecu i mlade – online dramske i kazališne radionice za korisnike učeničkih domova
5. rujna 2022.

Pozivaju se učenički domovi u Republici Hrvatskoj da se uključe u projekt “Online kazalište za djecu i mlade” kojim se učenicima nastoji omogućiti pristup neformalnim obrazovnim sadržajima iz područja kazališne i dramske umjetnosti.

Projektom će se provesti participativne online radionice namijenjene korisnicima učeničkih domova diljem Hrvatske na kojima će učenici pod vodstvom stručnjaka izraditi 8 online kazališnih predstava.

Radionice će se s djecom/učenicima održavati online putem, jednom tjedno u trajanju 2 sata, u ciklusu od 12 tjedana. U razdoblju provedbe projekta bit će provedeno ukupno 8 ciklusa radionica svaki u trajanju 12 tjedana, tijekom kojih će po 8 polaznika svakog ciklusa završiti program i objaviti svoju online predstavu. Snimka će ostati trajno na platformi udruge i projekta.

Online aktivnosti – radionice dramske umjetnosti sa korisnicima učeničkih domova provodit će dvije dramske pedagoginje Maja Kovač i Iva Srnec, dok će redateljica i filmska pedagoginja Lana Kosovac sa učenicima provesti program snimanja i montaže 8 online predstava koje će nastati kao rezultat rada dramsko pedagoških radionica.

Polaznicima radionica bit će osigurana tehnička oprema i podrška (komunikacijska platforma, online portal) kao i stručna podrška u svrhu edukacije o korištenju istih te će za polaznike Online dramskog kolaža koji ne raspolažu svojim računalima, osigurati računala ili tableti.

Uz radionice koje će povezivati dramsku i kazališnu umjetnost sa stjecanjem vještina korištenjem suvremene tehnologije, učenici će imati priliku razvijati kreativnost i biti kreatori u sklopu produkcije 8 online predstava. U projektne će aktivnosti bit će uključeno 64 učenika iz učeničkih domova diljem Hrvatske . Radionice će započeti u prvom polugodištu školske godine 2022/2023.

Projekt se realizira u partnerstvu Kazališne udruge MIST sa Udrugom učeničkih domova Republike Hrvatske i udrugom POZOR! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

 

 

Pročitaj još

Gostovanje Brune Šimleše u učeničkom domu-Strukovna škola Gospić

U sklopu  projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja” u okviru volonterskog programa “Nije lako biti tinejdžer” u petak 14.10.2022. održala se radionica sa učenicima iz Učeničkom doma – Strukovna škola Gospić. Gost je bio Bruno Šimleša – sociolog i...

Edukacija – Izrada edukativnih video sadržaja

Edukacija – Izrada edukativnih video sadržaja

Započela je edukacija za volontere kako provoditi volonterski program "Izrada edukativnih video sadržaja ". Volonteri uče osnove snimanja, montiranja, kako pravilno postaviti rasvjetu, gdje posjesti osobu koju ćemo snimati, što je to "rampa" u studiju i sl. te će...

Besplatne edukacije za volontere

Besplatne edukacije za volontere

Poznati su datumi održavanja menadžmenta volontera i digitalnog ureda. Naše edukacije su potpuno besplatne i održavaju se putem Zoom-a. Mjesta još ima a prijave se vrše putem e-maila : info@udruga-pozor.hr  Kratki opis edukacija : Menadžment volontera - sudionici će...

Udruga Pozor! lansirala novu web stranicu projekta VORKO!

Udruga Pozor! lansirala novu web stranicu projekta VORKO!

Lansirana je nova web stranica projekta VORKO koju možete pronaći na sljedećem linku https://vorko.udruga-pozor.hr/! Udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5 provodi projekt Volontiranje za održivi razvoj...