Koordinacijski sastanak “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja” Gospić
1. listopada 2022.

U petak, 30.9.2022. su nas ugostile Milana Uzelac Baburić, mag.hrv.jezika i književnosti i voditeljica učeničkog doma Gospić Kata Mihelčić-Pavelić te se održao koordinacijski sastanak – “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja”.

Svrha projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja” je osnažiti kapacitete tri organizacije civilnog društva  i to Udruge učeničkih domova republike Hrvatske, Udruge POZOR! i POU Gospić, kako bi odgovorile na izazove poslovanja u kriznim situacijama te uspješno pružile pomoć djeci i mladima, u prevladavanju stresa i straha u takvim situacijama . Trajanje projekta je od 23.12.2021. do 23.12.2022.

U prvoj fazi projekta zaposlenici i volonteri prošli su vrijedne edukacije za bolji rad: Menadžment volontera, Design thinking, Izvori financiranja i zakonodavni okvir OCD-a, Marketing i komunikacija na društvenim mrežama, Krizni menadžment i Digitalni ured, na kojima su sudjelovali voditelji projekta te članovi koordinacijskog tima iz UUDRH, Udruge POZOR! i Pučko otvoreno učilište Gospić.

U drugoj fazi projekta slijedi provedba tri novorazvijena volonterska programa: „ Nije lako biti tinejdžer”; „Pandemija, škola, obitelj i ja” i „Potres na stres”. Programi su bogati sljedećim aktivnostima: radionice, debate, tribine, video gostovanja književnika, glazbenika, glumaca i drugih osoba koje će potaknuti razgovor o načinima kako se nositi sa stresom u ovo izazovno vrijeme odrastanja.

Projekt se provodi na području Grada Zagreba, Ličko–senjske i Sisačko–moslavačke županije, krajnji korisnici su djeca i mladi, a ciljana skupina Udruge UUDRH i POZOR! te POU Gospić.

Vrijednost iznosi 470.630,00 HRK, a sufinanciraju ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Pročitaj još

Gostovanje Brune Šimleše u učeničkom domu-Strukovna škola Gospić

U sklopu  projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja” u okviru volonterskog programa “Nije lako biti tinejdžer” u petak 14.10.2022. održala se radionica sa učenicima iz Učeničkom doma – Strukovna škola Gospić. Gost je bio Bruno Šimleša – sociolog i...

Edukacija – Izrada edukativnih video sadržaja

Edukacija – Izrada edukativnih video sadržaja

Započela je edukacija za volontere kako provoditi volonterski program "Izrada edukativnih video sadržaja ". Volonteri uče osnove snimanja, montiranja, kako pravilno postaviti rasvjetu, gdje posjesti osobu koju ćemo snimati, što je to "rampa" u studiju i sl. te će...

Besplatne edukacije za volontere

Besplatne edukacije za volontere

Poznati su datumi održavanja menadžmenta volontera i digitalnog ureda. Naše edukacije su potpuno besplatne i održavaju se putem Zoom-a. Mjesta još ima a prijave se vrše putem e-maila : info@udruga-pozor.hr  Kratki opis edukacija : Menadžment volontera - sudionici će...

Udruga Pozor! lansirala novu web stranicu projekta VORKO!

Udruga Pozor! lansirala novu web stranicu projekta VORKO!

Lansirana je nova web stranica projekta VORKO koju možete pronaći na sljedećem linku https://vorko.udruga-pozor.hr/! Udruga Pozor! Projekti i obrazovanje za održivi razvoj, u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5 provodi projekt Volontiranje za održivi razvoj...